European Changemaker Camp logo

Bli med på Gardermoen klimacamp!

Vi samler klimaaktivister på Gardermoen for å stoppe en tredje rullebane ved Oslo lufthavn!

Er du, eller har du lyst til å bli klimaaktivist? Vil du utvikle din kunnskap og dine ferdigheter rundt kampanjer og politisk påvirkning? Eller vil du lære å endre maktbalanser gjennom kunst og sivil ulydighet? Synes du den planlagte tredje rullebanen ved Gardermoen er galskap med tanke på klimaet?

Da bør du bli med på Gardermoen klimacamp denne sommeren!

Klimacampen på Gardermoen er en fire dager lang camp hvor 70 engasjerte mennesker samles for å lære, utveksle erfaringer og inspirere hverandre til å bli bedre på aktivisme, drive kampanjer og bruk av kreative kanaler for å skape en bedre verden og stanse klimaendringene. Gjennom teori og praksis vil deltakere og trenere ha workshops om temaer som online aktivisme, sivil ulydighet, “artivism” eller politisk kunst og kampanjestrategi. Alt dette i en inkluderende og deltakende setting.

Campen vil bli holdt på en gård like ved Gardermoen, 22.-25. august 2019.

European Changemaker Camp shape
A photo of people at a protest
A photo of people at a protest

Campen støtter opp om den lokale folkebevegelsen Nei til Tredje Rullebane, som jobber mot utbyggingen av en tredje rullebane ved Oslo lufthavn Gardermoen. I løpet av campen vil vi sammen med de lokale arrangere en fredelig aksjon for å sende en sterk beskjed om at en tredje rullebane ikke skal bygges!

Deltakerne vil telte utendørs, og det blir servert vegetariske og veganske måltider. Alkohol og narkotika er ikke tillatt på leiren. Vi forutsetter at alle deltakere har gjensidig respekt for hverandre og mangfoldet på campen, og har nulltoleranse for alle former for trakassering.

A photo of a camp
European Changemaker Camp shape
European Changemaker Camp shape
European Changemaker Camp shape

Nordmenn flyr mer enn nesten alle andre land i Europa. Samtidig som vi kjemper mot en klimakrise, foreslår Avinor å øke flytrafikken i Norge ved å bygge en tredje rullebane ved Gardermoen lufthavn. Dette er kortsiktig politikk, og er ikke bare være skadelig for verdens klima, men kommer også til å bygge ned vernet natur og viktig matjord, og skape økt støy for innbyggerne i området. Vi kan, og vi må stoppe denne klimakriminaliteten!

Deltagelse på campen er gratis, men deltakerne må organisere reise selv. For å dekke noe av reisekostnadene vil hver deltaker bli tilbudt et reisestipend. Størrelsen på stipendet avhenger av hvor deltakeren reiser fra.

Dersom du tror at alle kan bidra til å endre verden, du er ivrig på å kickstarte eller utvikle ditt miljøengasjement, tenker på å starte en lokal kampanje, eller er på utkikk etter hvordan du kan få ideene dine til å bli virkelighet, da passer denne campen ypperlig for deg!

Send inn din søknad om å bli deltaker på campen nå!

Gardermoen klimacamp er organisert og støttet av Interesseorganisasjonen Nei til Tredje Rullebane, Natur og Ungdom, Greenpeace og European Changemakers.

Dersom du har spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt på gardermoen.klimacamp@greenpeace.org

Søknadsfristen for deltakere var 30. juni. Dersom du likevel vil være med kan du fylle ut søknaden under, så setter vi deg på venteliste og gir beskjed om det blir ledige plasser på klimacampen.

Søknadsfristen for deltakere var 30. juni. Dersom du likevel vil være med kan du fylle ut søknaden under, så setter vi deg på venteliste og gir beskjed om det blir ledige plasser på klimacampen.